Ingrediënten

Voor 1 bakplaat of 2 vlaaiplaten van ø 28 cm

  • 500 g meel (Lemaire meel* of spelt bloem)
    1,5 zakje (wijnsteen-)bakpoeder
  • 250 g havermout
  • 400 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 snufjes zout
  • 385 g roomboter
  • 1 ei
  • ± 500 g appel
  • bakplaat of 2 vlaaiplaten ø 24-28 cm met bakpapier.

Bereiding

  • Meng meel, bakpoeder, havermout, suiker, vanillesuiker en zout in een kom onder elkaar.
  • Smelt de boter, laat het een beetje afkoelen en klop het ei eronder. voeg het bij de andere ingrediënten en meng het met de hand tot een kruimelig deeg.
  • Leg op een bakplaat het bakpapier en verdeel 2/3 deel van het deeg erop dat je vervolgens goed aandrukt.
  • Rasp de appels eroverheen en bestrooi ze met kaneel. Op het appelschaafsel kruimel je de rest van het deeg.
  • Bak deze appeltaart 40-45 min. in een oven van 175o C.

    *Lemairemeelt is 85% bio volkoren tarwe meel (dezelfde maling is ook verkrijgbaar met spelt). Verkrijgbaar bij Commandeursmolen in Mechelen (limburg). Bio winkels verkopen het meel ook, maar niet onder de naam Lemaire; gebuild meel is vergelijkbaar.