Havermout appeltaart
Recept
Ingrediënten
Voor 1 bakplaat of 2 vlaaiplaten van ø 28 cm
- 500 g meel (Lemaire meel* of spelt bloem)
1,5 zakje (wijnsteen-)bakpoeder - 250 g havermout
- 400 g rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 snufjes zout
- 385 g roomboter
- 1 ei
- ± 500 g appel
- bakplaat of 2 vlaaiplaten ø 24-28 cm met bakpapier.
Bereiding
- Meng meel, bakpoeder, havermout, suiker, vanillesuiker en zout in een kom onder elkaar.
- Smelt de boter, laat het een beetje afkoelen en klop het ei eronder. voeg het bij de andere ingrediënten en meng het met de hand tot een kruimelig deeg.
- Leg op een bakplaat het bakpapier en verdeel 2/3 deel van het deeg erop dat je vervolgens goed aandrukt.
- Rasp de appels eroverheen en bestrooi ze met kaneel. Op het appelschaafsel kruimel je de rest van het deeg.
- Bak deze appeltaart 40-45 min. in een oven van 175o C.
*Lemairemeelt is 85% bio volkoren tarwe meel (dezelfde maling is ook verkrijgbaar met spelt). Verkrijgbaar bij Commandeursmolen in Mechelen (limburg). Bio winkels verkopen het meel ook, maar niet onder de naam Lemaire; gebuild meel is vergelijkbaar.